MEUBELATELIER KONINGSTRAAT 5, HET PAKHUIS


We bestaan 8 jaar!

In mei 2012 ben ik gestart met MAKS 5, Meubelatelier Koningstraat 5. Mijn vriendin en ik hadden net het ‘Koninklijk Paleis’, een voormalig Pakhuis aan de Koningstraat 5 in Breda, gekocht. Hier combineren we  sindsdien wonen, werken en winkel. De Koningstraat is misschien wel het best bewaarde geheim van Breda. Het is goed verscholen achter de Markendaalseweg en is een doodlopende zijstraat van de Achterom met slechts één huisnummer. En dat is nummer 5!WONENOp de eerste etage hebben we na een grote verbouwing een lichte open loft weten te creëren. De inrichting is een combinatie van vintage designklassiekers met stoere industriele interieuritems. Uiteraard komen allle vintage en industriele meubels van MAKS 5.Op zolder is de originele takel nog te zien, die ons herinnerd aan de oude functie van het pand. Met een inpandig dakterras, een nokhoogte van ruim 5 meter en de volledige balkenstructuur in zicht geeft het een enorm gevoel van ruimte en licht.


WERKENAchter de grote blauwe deuren van het Pakhuis is ons atelier/werkplaats gevestigd. Hier knappen we alle spulllen handmatig op voor verkoop. Er is niks mooiers dan met oude geleefde spullen te werken en deze weer in een dusdanige staat te brengen dat ze met gemak in het hedendaagse interieur passen.


WINKEL


Ons pakhuis
Inkoop en Verkoop

De meubels komen vooral uit Nederland, Belgie, Frankrijk en het Oostblok. Via diverse partners kan ik voordelig inkopen en aan bijzondere spullen komen. Maar het liefst struin ik kringloopwinkels, markten in Nederland, Belgie en Frankrijk af. Daar koop ik alleen de spullen waar ik een goed gevoel bij krijg en die betaalbaar zijn. Dat laatste is belangrijk aangezien mijn meubels voor iedereen betaalbaar moeten blijven.


Opknappen en Restylen

Veel van de meubels vragen om een tweede leven. Deze zijn toe aan een opknapbeurt, een likje verf of volledig herstel. Hierdoor herken je soms het meubelstuk niet meer terug en is het een echte eyecatcher geworden. Ik werk voornamelijk met krijtverf van Dimagio, New Traditionals.


Zoeken in opdracht

Veel mensen hebben geen tijd om gericht te zoeken naar dat ene gewenste meubelstuk. Voor hen ga ik opzoek. Vertel me waar u op zoek naar bent en een grote kans dat ik het voor u vindt. Uiteraard is deze dienst geheel vrijblijvend en betaalt u pas bij de daadwerkelijke aankoop van het meubel.


Advies en Hulp

Nooit toegekomen aan het opknappen van dat ene meubelstuk? Of heeft u hulp nodig bij het inrichten een bepaalde ruimte? Dan help ik u graag verder. Desgewenst kan ik uw meubelstuk restylen, of geef ik advies hoe u dat zelf kunt doen. Ook het inrichten van een hele (bedrijfs)ruimte pak ik graag samen met u op. Vraag geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.


Adres en Openingstijden

Koningstraat 5

4811 LC Breda

Vr.    11.00-17.00 uur

Za.   11.00-17.00 uur

Overige dagen en tijden op afspraak: 06-28254492